Aan alle leden van VVSV ‘09 vanaf 14 jaar,

Zoals jullie weten is het belangrijk om bij de wedstrijden een goed opgeleide scheidsrechter te hebben. Wij van VVSV ‘09 willen daarom samen met de clubs uit De Marne een cursus voor vereniging scheidsrechter gaan organiseren welke zou moeten starten in september.

Hoe ziet de opleiding er uit?

Verenigingsscheidsrechter

Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden? Denk je voldoende leidinggevende capaciteiten te hebben om dat voor elkaar te krijgen? Dan ben jij voor deze cursus de juiste persoon!

Wij zorgen tijdens de verenigingsopleiding scheidsrechter veldvoetbal voor een praktijkgerichte opleiding, zodat je met voldoende ‘bagage’ aan de slag kunt bij 11 tegen 11-wedstrijden bij je club. Tijdens de opleiding oefen je op het veld met leiding geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels.

Organisatie

De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten van 3 uur, elke maand is er een bijeenkomst. Daarnaast fluit je minimaal vier stagewedstrijden bij je eigen vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider scheidsrechter. De opleiding wordt ’s avonds gegeven op een accommodatie van een voetbalvereniging. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd te maken hebben met je eigen wedstrijden.

De deelnemers die aan de voorwaarden hebben voldaan, ontvangen het diploma 'Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal'. Zij kunnen vervolgens worden aangesteld bij jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in het seniorenvoetbal binnen de vereniging.

Studiebelasting

Cursusdeel

 

- Vier bijeenkomsten 

12 uur

-Zelfstudie en huiswerkopdrachten

8  uur

Ervaringsdeel

 

- Fluiten van tenminste vier stagewedstrijden

 4   uur

- Assisteren van de scheidsrechter

 2   uur

 

 

Proeve van bekwaamheid

 

- Cursusmap

 3   uur

Totaal

29  uur

Lijkt het je wat? Meld je dan aan bij Kim van Zanten, telefoonnummer 0620190402 of per e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.